• USD  32,45
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.943,01
  • ALTIN  2.443,96
SON DAKİKA
Bitmeyen Fragman Yapmışlar

Necmi Hatipoğlu nhatipoglu55@gmail.com

Bitmeyen Fragman Yapmışlar

09 Ağustos 2019 15:21

Sinema severler vizyona girecek olan filmler hakkında biraz olsun kanaat sahibi olabilmek için fragman izlerler. Fragmanın Türkçe karşılığına Tanıtım diyebiliriz.


Bunu alıp siyasete uyarlamak da mümkün aslında.

Herhangi bir göreve talip olan siyasetçi, seçilmesi halinde neler yapacağının fragmanını hazırlar, seçmenin beğenisine sunar…

İBB seçimlerini hatırlayın, ilk ve tekrarlanan ikinci seçimin öncesinde adaylar, özellikle tv reklamlarında seçmene, seçilmeleri halinde neler yapacaklarını anlatıyorlardı.

İsraf Düzeni Son Bulacak, Her Şey Çok Güzel Olacak, Ne Dediysek Yaptık, Yine Biz Yaparız…

Seçim bitti ve Sayın Ekrem İmamoğlu, İBB’de Refah Partisiyle başlayıp, Ak Partiyle devam eden 25 yıllık milli görüş temelli sağ siyasete son verdi. İstanbul yepyeni ufuklara yelken açabilmek için büyük bir fırsat yakaladı.

Peki sahiden de Sayın İmamoğlu’yla birlikte İstanbul’da israf düzeni son bulacak mı? Başkanın dediği gibi her şey güzel mi olacak gerçekten de…?

Hiç sanmıyorum..!

Sebeplerini ise buradan sıralamaya çalışacağım;

Öncelikle, 25 yıldır belli bir sistematiğin içine oturmuş, kurumsal kültürde kendine kalıcı bir yer edinmiş, yönetsel ve kadrosal gelenekleri oluşmuş bir kurumu alıp, yeni baştan dizayn etmek öyle her babayiğidin harcı değil bir kere…

Ekrem Başkanın ifade ettiği israf düzenini kuranlar tek tek tespit edilecek, yerlerine israf etmeyecek bürokratlar bulunacak, yani duvardaki, kırık, çatlak ne kadar tuğla varsa, hepsi tek tek değiştirilecek…

Eğer bütün kırık-çıkık tuğlaları aynı anda yerlerinden çekerseniz, duvar çöker! Bu işi tek tek yapmak gerekiyor anlayacağınız! Ekrem başkan bu işlerin acemisi değil, söz konusu kadroysa onu bulmakta da güçlük çekeceğini zannetmiyorum ama bütün bu kabiliyetlerine rağmen 25 yıllık statükoyu yerinden oynatmak hiç de kolay değil.

Bunun açık örneğini dün 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda gördük. Başkan, bütün birimlerimizle orda olacağız, halkımıza en iyi şekilde hizmet vermek için bütün gücümüzü seferber edeceğiz demişti.

Kendisi de devir teslim törenine gelecekti ama belediyenin üst yönetim kadrosunun tanıtımını unutmuş olacak ki, o törende olacağı için otogara gelemedi.

Ben oradaydım. İşletmeci dernek ve şirket tam kadro, ellerinde çiçekleriyle Ekrem başkanı bekliyordu. Gelmemesi hüsran yarattı diyemeyiz ama onun yaratacağı enerji ve sinerji yoktu dün otogarı devir alırlarken…

İBB personeli şaşkın, ne yapacağından habersiz, bir oraya bir buraya koşturuyordu. Otogar yönetimine sordum, sizden hangi hizmetlerin ne şekilde verildiğine dair brifing aldılar mı diye, hayır cevabını işitince ne yalan diyeyim şaşırmadım.

İlk iş giriş çıkışlardaki bariyerler ve gişe görevlilerinin oturacağı kulübeler söküldü, yerine yenileri konuldu mu peki?

Hayır!

Yani düne kadar 25 yıldır yapılan, otogara giriş çıkış yapan araçların plaka tanıma, yüz tanıma, kamera kaydı gibi işlemler de İBB’ye devirle birlikte yapılmaz oldu. Yeni İBB yönetimi, iş bilmezliklerinin doğal bir sonucu olarak korkunç bir güvenlik zafiyetine de sebep olmuş görünüyorlar.

Otopark ve otogar temizlik hizmetleri de İBB’ye geçti malum. Ertesi gün ortaya çıkan görüntülerden bir kareyi buraya koyalım ve yorumu size bırakalım.

Otogar çöp

Ne olmuş, daha dün bir bugün iki diyebilirsiniz ama ne güvenlik ne temizlik ihmale gelmez ve ağır sonuçları olur. Aynı durum Ak Partili bir belediye’de söz konusu olsa, bırakın bir günü, bir saat sonra bile olumlu yönde düzelmeleri herkes kendi gözüyle görürdü.

Sanmayın ki bunu bir Ak Partili gazeteci olarak yazıyorum. Hiç olmadım, olmam da… Ama Sezar’ın hakkı Sezar’a…

Framagmanın bitip filmin başlayacağı günü iple çekiyoruz. 4 aydır havanda su dövülüyor ve maalesef tanıtımdan icraata bir türlü geçilemiyor. Mazbatayı aldığından beri Ekrem başkanın ilk ve tek icraatı İstanbul Otogarıydı ama sanıyorum o da ellerinde patladı.

Umarım ben yanılırım ve Ekrem başkanla İstanbul’da her şey çok güzel olur…