• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA
THK'ya da Kayyum atansın !

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

THK'ya da Kayyum atansın !

21 Ağustos 2019 13:12

Ege'nin ciğerini yakan yangınlar nedeniyle THK konuşuluyor günlerdir..THK'nın durumu gerçekten de içler acısı..THK onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı'na çağrı var: Buraya da kayyum gelsin..


Ege'nin ciğerini takan yangınlar, yıllardır bu alanda etkinliği konuşulan Türk Hava Kurumu'nun durumunu ortaya çıkardı.

Neden THK'nın uçakları yerine özel sektörün uçakları kullanıldı eleştirilerine Bakan Pakdemirli 'o uçaklar kullanılmaz halde 'yanıtını verdi. Bu  yanıt gerçeği yansıtıyor mu ? Gelin bu işin içyüzünü içerden dinleyelim..

" Doğru, uçaklar bakımsız, depoda yatıyor. Mart ayında Orman Bakanlığı ihalesi alınsaydı o parayla bakımları yapılacaktı. Şimdi kasada para yok. Uçakları uçuracak yakıt dahi yok "

Peki ihaleyi neden kazanamadınız?

" Tamamen beceriksizlik. Birim fiyatlar yanlış hesaplanmış. Sonra ihale iptal oldu. Yeniden yapıldı. Bu sefer de yüksek fiyat verilmiş ."

Neden, yönetim ne yapıyor.?

" Yönetim diye birşey kalmadı ki. Bir Başkan 2 üye kaldı, diğerleri istifa etti gitti. Ekim ayında olağanüstü kongre var. Orada yönetim kurulu eksikleri giderilecek."

Nasıl bu kadar kasa boşalır ki ?

" Bizim bir Tayyere otelimiz var. Bir işadamına kiraya verilmiş. Para ödemiyor doğru dürüst, onu çıkarmaya çalışıyoruz. Tamamen beceriksizlik hepsi.

Son bir sözünüz var mı ?

"İsrail'e ve başka yerlere THK uçağımız yangınlara gitmişti. O zaman övgüyle sözetmişti THK'dan..Tüzüğümüze göre onursal Başkan'ımız Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'dır. Kayyum mu atanır ne yapılır bilmem ama ATA'mızın kurduğu sivil havacılıkta Dünyaya parmak ısırtan kurumumuz kurtarılsın. yazık oluyor.."