• USD  32,55
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.448,97
SON DAKİKA
EKONOMİ
SGK'dan  erken emekli açıklaması

SGK'dan erken emekli açıklaması

İşçilere tanınan yıpranma hakkından yararlanabilmek için getirilen en az 3600 gün çalışmış olma şartının yapılacak bir düzenleme ile esnetilmesi planlanıyor. İşte yıpranma payından yararlanan meslekler.

Emekli promosyonları ödenecek mi?

Emekli promosyonları ödenecek mi?

Emekliler için promosyon uygulamasında 3 yıl geride kaldı. Banka promosyonlarında milyonlarca emeklinin sözleşme süresi Şubat ayında sonlanacak.

Sayıştay ÇAYKUR’u uyardı: Çaysız kalacağız

Sayıştay ÇAYKUR’u uyardı: Çaysız kalacağız

Sayıştay, “çaylıkların yenilenmesinin düşünce olmaktan ileriye gidemediği” için 15 – 20 yıl gibi yakın bir gelecekte sağlıklı çay bulmakta zorlanılacağı ve üretim kapasitesinin düşeceği saptamasını yaparak Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nü (ÇAYKUR) uyardı.

SGK, emeklilere, memurlara ve işçilere toplu para iadesi yapacak

SGK, toplu para iadesi yapacak!

SGK, SSK'dan emeklilere, memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. Bu parayı almak için SGK'ya dilekçe ile başvurmak gerekiyor. Otomatik olarak yapılmayan işlemlerde direk olarak SGK başvurmak gerekiyor.

Emekliye promosyon için kötü haber!

Emekliye promosyon için kötü haber!

Banka promosyonlarını bekleyen emekliye üzücü haber geldi. TBB (Türkiye Bankalar Birliği) Emeklilere promosyon rakamının belirlenmesi ile ilgili kurum veya kuruluşlarla herhangi bir çalışmamız yok açıklamasında bulundu.

Emekliye promosyon yağmuru: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Emekliye promosyon yağmuru!

Bankalar emeklilere promosyonda kesenin ağzını açtı. Emeklilerin aylıklarını kendi şubelerine transfer etmek isteyen bankalar, 850 liraya kadar promosyon teklif ediyor. 10 emekli arkadaşını getirene ise 1500 TL vaat ediliyor.

Domatesle ilgili korkutan açıklama! Böyle giderse…

Domatesle ilgili korkutan açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, yaptığı basın açıklamasında Antalya’dan Rusya’ya domates ihracatının durmasının yarattığı sorunlara dikkat çekti, üç yılda Rusya pazarının yarısının kaybedildiğini dile getirdi.

Elektrik faturaları neden iki katına çıktı?

Elektrik faturaları neden iki katına çıktı?

Artan elektrik faturalarının nedeni olarak, enerji çıkış maliyetleri üzerine getirilen dağıtım bedeli ve katkı payları gibi ekstra vergiler gösteriliyor. Elektrik piyasası uzmanlarının değerlendirmelerine göre ise elektrik şirketleri bu maliyetleri tüketiciye yansıtıyor.

Erdoğan gözünü yine İş Bankası'na dikti! CHP hisseleri için talimat

Erdoğan, CHP hisseleri için talimat verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için talimat verdi.

Altın fiyatları tutulamıyor! Çeyrek, kritik rakamı gördü

Altın fiyatları tutulamıyor!

Çin'de koronavirüs salgınından dolayı belirtilen vaka sayısının ve virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısındaki artış, güvenli liman olarak kabul edilen altına olan talebi artırdı. Şu sıralar Kapalıçarşı'da gram altın 306, çeyrek altın 501, Cumhuriyet altını da 2,071 liradan işlem görüyor.

Kredi borçlusuna sicil affı talebi

Kredi borçlusuna sicil affı talebi

Bankaların kara listesine düşen on binlerce borçluya yönelik af talebi iktidar ortağı MHP’den geldi.

İddia: Atlas Global iflasını açıklamaya hazırlanıyor

İddia: Atlas Global iflasını açıklayacak!

AirPort Haber, Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden biri olan Atlas Global'in iflasını açıklamaya hazırlandığını iddia etti.

Emeklilerin maaşı neden kesiliyor?

Emeklilerin maaşı neden kesiliyor?

Maaşlarından her ay Türkiye Emekliler Derneği’ne aylık 3 TL aidat kesildiğini öğrenen bazı emekliler, "Böyle bir derneğin adını bile duymadık" diyor.

Dolar yıl sonunda 7,5 lira mı olacak?

Dolar yıl sonunda 7,5 lira mı olacak?

Capital Economics piyasa ekonomisti Jason Tuvey, makro ekonomik dengesizlikler nedeniyle doların yıl sonunda TL karşısında %20 yükseleceğini öngördü.

BİM için kapatma tehdidi

BİM için kapatma tehdidi

Fas ticaret bakanı, market zinciri BİM'den sattığı malların en az yarısını ülke içinden tedarik etmesini, aksi takdirde BİM mağazalarının kapatılabileceğini söyledi.

TEB'den emeklilere 2 bin 500 TL promosyon

TEB'den emeklilere 2 bin 500 TL promosyon

Türk Ekonomi Bankası, yeni kampanyası ile emekli maaşını taşıyan ve 10 emekliyi TEB Emekli Bankacılığı ailesine katan müşterilerine 2 bin 500 TL'ye varan promosyon verecek.

Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanması!

Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanması!

Toplam 4 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinde bir kerede gerçekleştirilen en yüksek tutarlı borçlanma gerçekleştirildi.

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam

İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam kararı alındığını duyurdu. Zammın ilgili otoritelerin imzasından sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Dikkat paranızdan olmayın

Dikkat paranızdan olmayın

Bankalar 10 yıl boyunca işlem yapılmayan ve zaman aşımına uğrayacak olan hesapları, ilgili yönetmelik gereği internet sitelerinden ilan ettiklerini duyurdu

Benzin zammı iptal edildi

Benzin zammı iptal edildi

EPGİS, bugün rafineri tarafından açıklanan 8 kuruşluk benzin zammının aynı kurum tarafından iptal edildiğini açıkladı.