• USD  32,38
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.394,66
SON DAKİKA

Aday isimleri kulislere yansıdı

Aday isimleri kulislere yansıdı

24 Eylül 2018 14:14

CHP adaylar için alan çalışması yaptırırken, AK Parti’de Erdoğan ve parti kurmayları eski siyasileri yerel seçimlerde aday göstermeye hazırlanıyor.


Cengiz Aldemir

Seçimlere 6 ay kala partilerde aday olacak isimler şimdiden Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlandı. Yerel seçimler için seçmen eğilimini araştıran CHP Genel merkezi yaklaşık bir aydır alan çalışması yapıyor. Parti yönetimi hangi bölgede, hangi adayın kazanabileceği ile ilgili 40 soruluk bir alan araştırması yaptırıyor. Çalışma sonuçları ise CHP’nin 26-30 eylül tarihleri arasında Abant’ta yapacağı toplantıda masaya yatırılacak.

CHP’NİN ÇANKAYA ADAYI KADIN MI?

Kulislerde, CHP’nin İstanbul adaylığı için Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Oğuz Kaan Salıcı, Umut Oran gibi isimler konuşuluyor. Bu isimlerin yanı sıra dışarıdan sürpriz isimlerin de olabileceği söyleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. İsimlerin şimdiden konuşulmasını istemeyen CHP yönetimi Türkiye’nin önemli ilçeleri arasında yer alan Çankaya için ilk defa bir kadını aday göstermeye hazırlanıyor. Erdoğan’ın görevden aldığı AK Partili eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kararlarını mahkemeye taşıyan ve bir çok yanlış projesini engelleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın aadaylığı da kulislere yansıyan bilgiler arasında. Candan’ın kent plancısı olmasının yanı sıra mücadeleci kişiliğinden dolayı Kılıçdaroğlu’nun da adaylığına sıcak baktığı ileri sürülüyor.

Tezcan Karakuş Candan
İZMİR İÇİN CHP’DEN KOCAOĞLU TEKRAR ADAY

İzmir için Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olacağı, ayrıca Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in isminin de öne çıktığı yine kulislerde konuşulan konular arasında. CHP, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na şimdiki başkan Osman Gürün aday olurken, eski Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Tekirdağ Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve eski Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in adları da geçiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi için İstemihan Talay ismi dillendirilirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için mevcut milletvekili Ahmet Akın’ın adı geçiyor. Bir çok il ve ilçe için aday çalışmaları sürse de CHP’nin Tunceli Belediyesi için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Bellice, şimdiden aday olacak isimler arasında konuşuluyor.

AK PARTİ ADAYLARI DAHA ERKEN BELİRLEYECEK

AK Parti ise belediye başkan adaylarını önceki seçimlere göre daha erken belirleyecek. Böylece belediye başkan adaylarının daha fazla çalışarak sahalarda olması hedefleniyor. Ak Parti, son çıkan sonuçların ardından bazı belediye başkanları ile yolunu ayıracak. Bunda da en önemli kriter yaptığı çalışmalar ve başkanının halkla iç içe olup olmaması olacak.

Erdoğan’ın şaibeye karışmış ve yıpranmış isimlere yer vermeyeceği, mevcut milletvekillerinden aday yapmayacağı tam tersi eski milletvekilleri arasından adayları seçeceği ileri sürülüyor.

DAVUTOĞLU, SOYLU ve PAKDEMİRLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı kurmayları ile aday yapılacak isimler üzerinde çalışıyor. Parti sürpriz isimlerin yanı sıra eski siyasilerin yerel yönetimlerde değerlendirilmesi için isimleri masaya yatırdı. Kulislere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu üzerinde duruluyor. Ankara için ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra, İl Başkanı Nuh Dağdelen ve İl Genel Meclis Üyesi Murat Çaykara’nın da adı geçiyor. Kırıkkale için şuanki belediye başkanı Mehmet Saygılı tekrar aday olan isimler arasında yer alırken, Bursa Belediye Başkanlığına Eski Tarım Bakanı Faruk Çelik’i aday gösterileceği konuşuluyor.


seçim, ahmet davutoğlu, ankara, izmir, aday, kulis
ÖNCEKİ Aldatan kocasının çalışanıyla kaçtı SONRAKİ Facebook Mert Fırat'ı seçti