• USD  32,28
  • EURO  35,04
  • BORSA  10.503,75
  • ALTIN  2.472,55
SON DAKİKA

AK Parti'de yeni Erdoğan dönemi

AK Parti'de yeni Erdoğan dönemi

21 Mayıs 2017 14:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondaki destek sloganlarının ardından duygulu anlar yaşadığı görüldü.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1370 delegenin imzasıyla AK Parti Genel Başkanlığı’na tek aday olarak teklif edildi.

13.07 Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde kürsüye çıktı. Başbakan Yıldırım, "İşte beklenen, özlenen an geldi. Hoş geldin Sayın Cumhurbaşkanım. 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Desteğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu ki Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız" dedi.

Binali Yıldırım AK Parti kongresinde konuştu

12.29 Salonda çeşitli liste iddiaları ortaya atıldı. Ancak yeni parti yönetimi olduğu söylenen listelerin gerçekliği henüz bilinmiyor. Salonda, kulislerde MKYK olduğu iddia edilen 4 ayrı liste dolaşıyor. Kesin liste divanda oylama sürecine geçildiğinde öğrenilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu'na geldi. 


11:40 Erdoğan çifti, dışarıdaki konuşmanın ardından salona girdi. Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı. Erdoğan'ın siyaset hayatı sinevizyonla anlatıldı. Erdoğan'ın salona girişi öncesinde salon ışıklarının bir bölümü söndürülürken, partililerin cep telefonlarının ışıklarını yaktıkları görüldü. "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar geçen süreyi anlatan video film, halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü eşliğinde salondakilere izlettirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre salon dışında yaklaşık 80 bin katılımcı kongreyi izlemek üzere toplandı.

ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN OLACAK

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 27 Ağustos 2014'te genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 998 gün aradan sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığını üstlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye yeniden genel başkan seçilmesi beklenen kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak. 22 Mayıs 2016'da yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongre ile genel başkanlığa seçilen Başbakan Yıldırım, 364 gün genel başkanlık yapmış olacak.

 11.30 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, saat 11.20’de Ankara Arena Spor Salonu’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, salona giremeyen ve dışarıda bekleyen partililere otobüsün üstünden seslendi. Yıldırım, "AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. İşte güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoş geldiniz Sayın Genel Başkanım, liderim" dedi. Yıldırım’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli yol arkadaşım Sayın Binali Yıldırım Bey, değerli yol arkadaşlarım; 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün yine sizlerle beraberiz. Sabah 04.00’ten itibaren buradasınız. İzmir’den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Hamd ediyoruz herhangi bir ölüm söz konusu değil, yaralılara şifa diliyoruz. Durmak yok, çok çalışacağız; ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var buna devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonların cevabını sandıkta vereceğiz" dedi. 


ak parti, recep tayyip erdoğan, video, myk, kongre, sandık, spekülasyon
ÖNCEKİ Köprüde korkunç olay SONRAKİ Ethem Sancak AKP yönetimine girdi