• USD  32,39
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.394,13
SON DAKİKA

Ethem Sancak AKP yönetimine girdi

Ethem Sancak AKP yönetimine girdi

21 Mayıs 2017 14:42

Ethem Sancak AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi. Sancak Akşam ve Star gazetelerinin de patronu.


1958 yılında Siirt’te doğan Ethem Sancak 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 1976-1978 yılları arasında gazetecilik yapan Sancak üniversite yıllarında Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin (TİKP) güneydoğu ve doğu sorumluluğu ile Diyarbakır İl Başkanlığı’nı yaptı.

1987 yılında Es Ecza Deposu’nu kuran sancak Es Ecza Deposu ile Alliance Boots’un ortaklığı olan Hedef Alliance Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

 
2008 yılında Medical Park hastanesinin açılışında Erdoğan ve Sancak Fotoğraf: Depo Photos
AKP dönemiyle birlikte Sancak’ın işlerinde de hareketlilik gözlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görünce aşık oldum” sözleriyle ifade eden Sancak TMSF’nin el koyduğu Çukurova Grubu’nun dev şirketi BMC’nin de sahibi. Sancak öte yandan yine Çukurova Grubu’nun sahibi olduğu Akşam Gazetesi’ni de satın almıştı. Şu an Sancak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu T Medya Akşam Gazetesi’nin yine Sancak’ın sahibi olduğu Es Medya ise yine hükümete yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi’nin sahibi.

TÜSİAD YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ YAPTI
2006-2010 yılları arasında Brezilya’nın İstanbul Fahri Konsolosluğu görevini de yürüten Sancak 2007-2008 arası TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olarak da yer almıştı. Sancak AKP Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeliğini de yapmıştı.


Ethem Sancak, Akşam, Star, mkyk
ÖNCEKİ AK Parti'de yeni Erdoğan dönemi SONRAKİ İşte AKP’de üzeri çizilen isimler