• USD  32,28
  • EURO  34,97
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.448,09
SON DAKİKA

Büyükada toplantısına soruşturma

Büyükada toplantısına soruşturma

05 Ağustos 2016 11:10

Özel bir tekneyle Büyükada’ya gelen 10’u yabancı 16 isim, burada da özel bir iskeleye yanaştı. 2 günlük rezervasyonu olan ekip, kalkışma başarısız olunca otelden apar topar ayrıldı.


15 Temmuz’da hain darbe girişimin yaşandığı gece İstanbul Büyükada’da çok gizli bir toplantı gerçekleştiriliyordu. 10 yabancı, 6 Türk’ten oluşan toplantı grubunun başkanı ise eski CIA’ci ve Türkiye uzmanı ABD’li Henri Barkey’di. 

FOTO HABER İÇİN TIKLAYIN

UZMANLIKLARI İÇ SAVAŞ!

Barkey, terörist başı Fetullah Gülen’in ABD’de kalabilmesi için yetkili kurumlara referans olan diğer bir eski CIA’ci Graham Fuller’a çok yakın bir isim. Barkey ve Fuller’ın Türkiye’deki Kürt meselesi üzerine yaptıkları bir çalışma da bulunuyor. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya katılanların ortak özelliği ise Irak, Mısır, Suriye ve İran üzerine uzman olmaları. Tüm darbe ve iç savaş olan ülkelerde bu isimler hep ön plana çıktı. 16 kişi adaya kamera kayıtlarına yakalanmamak için özel bir tekne ile gelip ayrı özel bir iskeleye yanaştılar. 13 Temmuz’da İstanbul’a gelen sözde akademisyenlerin çoğu 15 Temmuz günü adadan ayrılıyor. Bazı isimler 17 Temmuz günü Türkiye’yi terk etmeye başladılar. 

SORUŞTURMA 

İstihbarat birimleri toplantıya katılan isimleri bir bir deşifre etmeyi başardı. Sır toplantıya katılan isimler hakkında soruşturma başlatıldı.


istihbarat, Toplantı, büyükada, soruiturma, fuller
ÖNCEKİ Pereira’nın bileti kesiliyor SONRAKİ Kumpas ihraçlarına dönüş yolu açılıyor