• USD  32,20
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.176,64
  • ALTIN  2.423,67
SON DAKİKA

CHP'li vekile ikinci şok

CHP'li vekile ikinci şok

12 Kasım 2018 10:18

Türkçe ezanı savunması nedeniyle daha önce disiplin kuruluna sevkedilen CHP Ardahan millitevkeli Öztürk Yılmaz hakkında, Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de ikinci kez karar alındı.


CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, parti ilkelerine aykırı olarak Türkçe ezanı savunması nedeniyle kesin ihraç isteğiyle disiplin kuruluna sevkedilmesinin ardından, ikinci kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ağır sözleri nedeniyle de disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevkedildi.

CHP Grup Yönetim Kurulu bugün toplanarak, Yılmaz'ın geçen hafta Meclis'te düzenlediği basın toplantısındaki sözlerini değerlendirdi ve bir kez daha disipline sevkedilmesine oy birliği ile karar verdi.

Yönetim kurulunun aldığı kararda şöyle denildi:

"Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak " ile "Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" fiilleri nedeniyle "Gruptan kesin çıkarma cezası " ile tedbirli olarak cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevkedilmesine karar verildi."

ÖZTÜRK YILMAZ NE DEMİŞTİ?

Yılmaz, basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ne yaparsan yap istifa etmiyorum. Atabiliyorsan at. Tarih seni yargılayacak. Atatürk'ün huzuruna ne yüzle çıkacaksın. Benim rakip gördüğün için beni atmak istiyorsun." ifadelerini kullanmıştı.


ihraç, öztürk yılmaz, disiplin, chp yönetim kurulu
ÖNCEKİ Fransız Bakan: Bizde ses kaydı yok SONRAKİ Öztürk Yılmaz: Hepsine bir cevabım olacak