• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

CHP'nin İstanbul adayı sürpriz değil

CHP'nin İstanbul adayı sürpriz değil

05 Aralık 2018 07:04

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Zeyrek, konuştuğu çok önemli bir CHP'linin kendisine 'İYİ Parti İstanbul'da aday çıkarmayabilir' dediğini ileri sürdü.


Gazeteci Deniz Zeyrek, CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşme trafiğini yazdı ve İstanbul adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu belirttii.

Zeyrek, sözlerine "Görüşmelerde o iller de netleşmiş. Eğer Ankara İYİ Parti'de kalırsa, CHP Mersin'de zayıf bir adayla yarışa girerse, İYİ Parti Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli ve Adana gibi illerde CHP'ye destek verecek. Bu büyükşehirlerde milliyetçi oyların yüksek olduğu ilçeler de İYİ Parti'ye bırakılacak" diye devam etti. 

Zeyrek, "Ankara İYİ Parti'ye mi kalacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında şunları söyledi:

"Konuştuğum çok önemli bir CHP'li, İYİ Parti'nin İstanbul'da da aday çıkarmayabileceğini söyledi. Böylece CHP'nin İstanbul adayı, İYİ Parti ile CHP'nin ortak adayı olacak.

Peki CHP'nin adayı kim? Yüzde 99 Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Kaynağım, Kılıçdaroğlu'nun “çok tanınmıyor, Binali Yıldırım karşısında zayıf kalır” diyenlere “Yanılıyorsunuz, genç, başarılı, hikayesi olan yepyeni bir isim. Binali Yıldırım da tersine, yıpranmış, İzmir'de seçim kaybetmiş, güven telkin etmeyen bir aday” karşılığını verdiğini söyledi."YAZININ TAMAMI


chp, istanbul, ankara, iyi parti, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Bilal Erdoğan'la ilgili gündem yaratacak iddia SONRAKİ CHP'nin, cumhur ittifakından beklentisi