• USD  32,23
  • EURO  35,14
  • BORSA  10.177,40
  • ALTIN  2.471,48
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı twitter için talimat verdi

Cumhurbaşkanı twitter için talimat verdi

16 Mart 2016 11:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla; "bireysel terör" ve "silahsız terör örgütü" kavramı geri geliyor. Artık tweet atmak da terör suçu sayılabilecek.


TWEET ATAN DERHAL TUTUKLANACAK

Ankara kulislerine, AKP’li hukukçuların terör suçunun tanımını TCK’da değiştirecek ve bunu Ceza Muhakemesi Kanunu’nda sayılan ve derhal tutuklamayı gerektiren “katalog suçlar” arasına dahil edecek bir çalışma yaptıkları bilgisi sızdı.  Avrupalı diplomatlar, böyle bir adımın Türkiye’nin ifade özgürlüğü alanında attığı tüm yasal adımların geri alınması anlamına geldiğine dikkat çekiyorlar.  Yasanın bu şekilde değişmesi halinde, hükümetin hoşuna gitmeyecek tweet atanların ya da facebook paylaşımında bulunanların bile derhal tutuklanabilmelerinin önü açılacak.

2005′TE GÜNDEME GELMİŞ ANCAK TEPKİLER NEDENİYLE GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Ankara siyaset kulislerine yansıyanlar, AKP’nin  2005′te gündeme taşıdığı ancak gelen tepkiler üzerine geri çekmek durumunda kaldığı yasal düzenlemeleri hayata geçirmeyi planladığını gösteriyor. Erdoğan’ın pazar günkü konuşmasında işaretini verdiği düzenlemeler, 2005′te hazırlanan Terörle Mücadele Kanun taslağında da yer alıyordu. Ancak tepkiler üzerine bu kavramlar, kanun taslağından çıkarılmıştı


cumhurbaşkanı, twitter, terör, tweet
ÖNCEKİ Umut istenirse GS-FB derbisinde sahaya çıkacak SONRAKİ Erkan Petekkaya-Nurgül Yeşilçay söz düellosu