• USD  32,38
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.019,60
  • ALTIN  2.431,94
SON DAKİKA

Erdoğan'dan Kayyum açıklaması

Erdoğan'dan Kayyum açıklaması

12 Eylül 2016 09:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili olarak 'Siz sadece beldenizde veya bölgenizde sorumluluk alanınız içerisinde altyapı, üst yapı yatırımlarından tutunuz orada yaşayan vatandaşlara her türlü hizmeti vermekle mükellefsiniz, hendek açmakla mükellef değilsiniz"

Aslında bu yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Daha önce bu adımın atılması gerekirdi. Bu benim daha önce de temennimdi. Belediye başkanı seçilmek demek sizin her türlü tasarrufu yapabilmeniz anlamına gelmez. Siz kalkıp da bir belediye başkanı olarak veya bir belediye meclisi olarak terör örgütlerine destek veremezsiniz. Böyle bir yetkiniz yok. Siz sadece beldenizde veya bölgenizde sorumluluk alanınız içerisinde altyapı, üstyapı yatırımlarından tutunuz orada yaşayan vatandaşlara her türlü hizmeti vermekle mükellefsiniz, hendek açmakla mükellef değilsiniz" "Biz, biliyorsunuz hep sabır, sabır, sabrettik. Ama en son hatırlayın Gaziantep'teki o kına törenlerinde 56 vatandaşımız ki bunların 29-30'u 18 yaş altı gençler ve çocuklardı. Onların şehadetiyle, onların ölümüyle neticelendi. 100'e yakın yaralı o olayda... 14 yaşında bir canlı bombayla bunu yaptılar. Bütün bu olaylar olacak hala biz buna sessiz mi kalacaktık? Hala 'Biz bunu değerlendirmeyelim bunun üzerine gitmeyelim' mi diyecektik? Onun üzerine bizler de gerek kara harekatıyla oradaki ılımlı muhaliflere destek verdik ve ilk adımı Cerablus'ta attık. Ardından Rai Bölgesi'yle ilgili adımımız var" - "Bunun dışında da şu anda bizler yine bölgede gerek ABD, Koalisyon Güçleri, gerek öbür tarafta batıya doğru Rusya ile, dedik ki 'Burada sizlerle iş birliği yapabiliriz' yeter ki Türkiye tehdit altında olmaktan bir defa çıkması lazım. Çünkü sizler bir sınır ülkesi değilsiniz ama Türkiye burada bir sınır ülkesidir, dolayısıyla bu kararlı yürüyüşünü devam ettirecektir, ta ki bu tehdit sınırlarından, ortadan ayrılsın. Burada bir terör koridoru oluşturmaya gayret eden PYD var, YPG var, oraya sızan DEAŞ var. Biz bunlara karşı bu mücadeleyi vererek burayı biz bir terör koridoru olmaktan çıkartıp bir 'barış koridoru' haline getirmek, kendimiz için bir güvenli bölge haline getirmek zorundayız. Şu anda attığımız adımların hepsi de buna yöneliktir. Bu konuda kararlılığımız devam edecektir"

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

SURİYE'DE ATEŞKES

Sizlerin ve bütün vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramın insanlık için barışa vesile olmasını diliyorum. Bölgemizdeki gelişmeler hayra alamet değil. Verilen sözler tutulursa Suriye'de 48 saat bir ateşkes söz konusu, eğer başarılı olursa 1 hafta devam etmesi temennimiz.


OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Ülkemizde de tüm asker ve polisimiz hepsi aynı kararlılıkla operasyonlara devam ediyorlar. Hedefimiz ülkede 1. derece huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara herkesin A'dan Z'ye uymasıdır.

FIRAT KALKANI

Bizim 90-95 km'lik bir planımız vardı. Bunu Putin ve Obama ile de görüştük. Bunu başaralım dedik. Suriye sınırımız sürekli tehdit altında. Fırat Kalkanı sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır.

KAYYUM ATANMASI GEÇ KALINDI

Aslında bu tabi yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Bu benim daha önce de temennimdi. Çünkü belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz sizin öyle bir yetkiniz yok. Alt yapı, üst yapı ve hizmet götürmekle görevlisiniz. Hendek açmak için değil. Hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Devletten gelen desteği dağa gönderdiler. Bunların hepsi tespit edildi. TNT taşıyorlar, tüpler, variller taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar, bunların tespiti var.


bayram, belediye, kayyum, tnt, fırat kalkanı, tayyip
ÖNCEKİ Reagan suikastçisi 35 yıl sonra serbest SONRAKİ Yola çıkacaklar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz