• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Reagan suikastçisi 35 yıl sonra serbest

Reagan suikastçisi 35 yıl sonra serbest

11 Eylül 2016 12:56

Washington Hilton Oteli çıkışında ABD başkanlarından Ronald Reagan’a suikast girişiminde bulunan John Hinckley, akıl hastanesinde geçen yılların ardından serbest bırakıld


ABD başkanlarından Ronald Reagan’a suikast girişiminde bulunan John Hinckley  35 yıl sonra kaldığı hastaneden taburcu edilerek serbest bırakıldı.

John Hinckley akli dengesinin yerinde olmaması gerekçesiyle suçlu bulunmamış ancak psikiyatri hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

 
Temmuz ayında Amerikalı bir yargıç 61 yaşında olan Hinckley’in artık tehdit oluşturmadığına hükmetmişti.

Saldırı sonucunda Başkan Reagan ve aralarında Gizli Servis koruması Tim McCarthy’nin de bulunduğu üç kişi ağır yaralandı.

Koruma McCarthy, 2012 yılında suikasti şu cümlelerle anlatmıştı:

"Reagan’ı konuşmasının ardından otelden çıktığı sırada kalabalığı kolaçan ettiğimi hatırlıyorum. Geriye dönüp Başkan’a baktım. Birden John Hinckley, güvenlik halatlarını atlayıp ileri çıktı.

Elindeki altıpatları Başkan’a doğrulttu ve ateş etti. Herşey bir anda oldu. Silahın sesinden ve aldığım Duman kokusundan, nereden ateş edildiğini anlamam mümkün oldu.

Silah sesleri devam etti. Bir kurşun Başkan Reagan’ın zırhlı limuzininden sekti. Aracın fırlayıp gitmesinden seken merminin Başkan Reagan’ı yaraladığı anlaşılıyordu. Silah sesleri sona erdiğinde polisler ve korumalar Hinckley’i yere yatırdı ama Başkan’la birlikte üç kişi yaralandı.

Mahkeme, suikast girişimi sonrasında John Hinckley’nin akli dengesinin bozuk olduğuna karar verdi ve saldırgan bir akıl hastanesine kapatıldı.

ABD'nin 40. başkanı ve 1980'lerin dünya politikasındaki etkili ismi Ronald Reagan 2004 yılında hayatını kaybetmişti.


abd, suikast, koruma, reagan, john hinckley
ÖNCEKİ Linet'e bir darbe daha SONRAKİ Erdoğan'dan Kayyum açıklaması