• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan'ın sen kimsin ya sözü aklımıza geliyor

Erdoğan'ın sen kimsin ya sözü aklımıza geliyor

23 Ekim 2020 04:48

Akademisyen yazar Fatih Yaşlı, AKP'nin çok tartışılan ''sen kimsin ''videosunu Gazeteci Semra Topçu'nun Youtube kanalında analiz etti. 


Yaşlı, Sen Kimsin videosu ile aynı günlerde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "fikri iktidar olamadık" sözlerinin tartışıldığını hatırlatarak, bu ikisinin birbirinden ayrılamayacağını vurguladı.  "Erdoğan eğitim reformu isterken "fikri iktidarda" olamamaktan söz etti yani 18 yıldır iktidardayız ama kendi istediğimiz hayat tarzını topluma kabul ettiremedik ve aynı zamanda kendi düşünürlerimizi, sanatçılarımızı, yazarlarımızı çıkartmayı başaramadık" diyor" ifadesini kullanarak AKP'nin kendi rejimini inşa etmeye çalıştığına dikkat çeken Yaşlı, bu videonun da bu açıdan okunması gerektiğini söyledi. Yaşlı, "Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermeyip Necip Fazıl cümleleri ile "beşinci devre"den söz etmekle açıkça cumhuriyet rejimi yerine konulmak istenen başka bir rejimden söz ediliyor, kinin dinin sahibi gençlik yetiştirmekle aynı mesajı içeriyor."  dedi.

AKP Gençlik Kolları'nın "Sen Kimsin" videosu gençleri nasıl etkiledi? sorusuna da yanıt veren Fatih Yaşlı, gençlerin umutsuzluğuna ve Türkiye'yi terk etme arzusuna dikkat çekti. Yaşlı şöyle dedi: "Bu video, gençlere siz uzaya çıkacaksınız, bilimle uğraşacaksınız, iş bulacaksınız, rahat bir yaşam süreceksiniz gibi şeyler vaat etmiyor. Bir tür hayal vadediyor, bugün yaşadığımız krizin üzerine hamaset ve milliyetçilik örtüsü örtülüyor. Bu video bir yandan da iletişim faciası. Hepimize Erdoğan'ın "sen kimsin ya" sorusunu hatırlatıyor. Ayrıca AKP'nin gençleri anlayamadığını gösteriyor. Hem kurgusu, hem hitabı, hem "Sen kimsin" sorusu acemice..."  

Söyleşiyi izlemek için linki tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=2WMYG6%E2%80%A6


akp, erdoğan, video, fatih yaşlı
ÖNCEKİ Ücretsiz tablet kimlere dağıtılacak? SONRAKİ Faik Öztrak: Kimler döviz aldı? Voliyi vuranlar kim?