• USD  32,58
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.901,56
  • ALTIN  2.461,05
SON DAKİKA

Faik Öztrak: Kimler döviz aldı? Voliyi vuranlar kim?

Faik Öztrak: Kimler döviz aldı? Voliyi vuranlar kim?

23 Ekim 2020 06:05

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi. Öztrak: TCMB faiz kararını açıklamadan önce kimler döviz aldı? Voliyi vuranlar kim ? dedi


Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Milli irade, yalnız bir şahsın düşünmesi değil, Bütün millet fertlerinin arzu ve emellerinin bileşkesidir” diyor.

Ülkemizde millet iradesinin tecelligahı TBMM’dir. Milletin iradesini temsil eden Parlamentoların, icra organına, vatandaştan ne kadar vergi toplanacağına izin vermesi, bu vergilerin nerelere harcanacağını belirlemesi, vergilerin ve harcamaların verdiği yetkiye göre yapılıp yapılmadığını denetlemesi, “Bütçe hakkı”denir.

Bütçe hakkı, milletin seçtiği ve kendisini en geniş şekilde temsil eden parlamentolara aittir. Bu, Magna Carta’dan (1215) bu yana süre gelen 800 yılı aşkın demokrasi mücadelesinin kazanımlarından biridir. Bu nedenle, bütçelerin Meclis’e sunulmasına dair usul ve esaslar, anayasalarla düzenlenir.

Bizim Anayasamızın 151. Maddesi, “Bütçe teklifi Cumhurbaşkanı tarafından,
Mali yılbaşından en az 75 gün önce,Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulur” der.

Anayasamızın emri bu… Ancak burada da Sarayın Anayasaya uymadığı Ve TBMM’nin bütçe hakkına saygı göstermediği görülüyor.

2021 yılı Bütçe Kanun Teklifi, pazar sabahı devletin resmi haber ajansında, yarım yamalak açıklanıyor. Teklif, Meclis’in internet sayfasına ise ancak Pazartesi sabahı konulabiliyor.

Saray 3. bütçe teklifini, Meclis’e zamanında vermiyor, Anayasa’ya uymuyor.

Sonuçta, milletvekillerine bütçe üzerinde çalışmaları için Anayasayla verilen 75 günlük sürenin 24 saati Saray Hükümeti tarafından gasbediliyor. Bu yaklaşım,
Tek adam rejiminin çıkardığı Ve ülkeyi iki buçuk yılda buhrana sürükleyen “Devlet krizinin” en önemli nedenlerinden biridir.


bütçe, faiz, döviz, faik öztrak
ÖNCEKİ Erdoğan'ın sen kimsin ya sözü aklımıza geliyor SONRAKİ İktidar yanlısı yazarın Grip aşısı isyanı