• USD  32,49
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.407,06
SON DAKİKA

Gazeteciden Zekeriya Öz'e tarihi kapak

Gazeteciden Zekeriya Öz'e tarihi kapak

17 Ağustos 2015 10:18

Gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.


"Yurtdışına kaçan savcının koydurduğu yasakla yurtdışına çıkamıyorum iyi mi?" diyerek, Zekeriya Öz'ün Ermenistan üzerinden Almanya’ya geçmesine göndermede bulunan eski Ergenekon Davası sanığı gazeteci Fatma Sibel Yüksek, sosyal paylaşımsitesi Twitter'da Pazar gününe damga vurdu.

Kısa süre içerisinde 2 binin üzerinde retweet ve yüzlerce yorum alan paylaşım, Yüksek'in takipçileri tarafından "Tam Aziz Nesin'lik bir durum" olarak yorumlandı.

Ergenekon ve 17-25 Aralık soruşturmalarının savcısı Zekeriya Öz'ün, hakkında yakalama kararı çıkarılmasından 12 saat önce yurtdışına çıkması özellikle Ergenekon Davası süresince haklarında soruşturma açılan ve yurt dışına çıkış yasağı getirilen kişiler tarafından 'manidar' olarak nitelendirilmişti.

Fatma Sibel Yüksek, Ergenekon Davası'nda 6 buçuk yıl ceza aldıktan sonra gazetecilik görevini uzun bir süre yerine getirememiş, ancak bazı internet siteleri ve bloglarda görüşlerini paylaşma yoluna gitmişti.


haber, haberler, twitter, tweet, zekeriya öz, fatma sibel yüksek
ÖNCEKİ O ceset Emir Şaşmaz'ın katil zanlısının mı? SONRAKİ Ankara Bulvarı 13 saat sonra açıldı