• USD  32,39
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.403,66
SON DAKİKA

Hedef, Süleyman Şah Türbesi mi?

Hedef, Süleyman Şah Türbesi mi?

16 Aralık 2018 11:05

Emekli tümgeneral Ahmet Yavuz, Süleyman Şah Türbesi’nin yerine taşınmasının Fırat’ın doğusuna operasyonun hedeflerinden biri olduğunu söyledi.


Emekli tümgeneral Ahmet Yavuz, Süleyman Şah Türbesi’nin yerine taşınmasının Fırat’ın doğusuna operasyonun hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

 Hürriyet’ten İpek Özbey’e konuşan Yavuz, “Sonunda Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınır mı?” sorusuna karşılık şunları söyledi:

“Bence hedeflerden biri gibi duruyor. Münbiç bölgesiyle bağı açısından önemli olduğu kadar içeride yaratacağı moral dalga bağlamında da önemli bir askeri hedeftir. Türbe yeniden eski yerine taşınırsayerel seçimler üzerinde bile etkisi olabilecek bir mesaj olur. İktidar muhtemelen bunu da hesaplamıştır.”

 BUTİK DEVLET

ABD’nin bölgede İŞİD’i bahane ederek bir “devletçik” kurmaya çalıştığını belirterek, Suriye’nin parçalanmasının diğer bölge ülkeleri için de risk oluşturacağına dikkat çekti.

Yavuz, şunları söyledi:

“Gitmeden olmaz çünkü Suriye’nin kuzeyinde eski adı Mare koridoru olan bir bölgede aynı Kuzey Irak’ta olduğu gibi butik devlet yaratılmak isteniyor. Tek bir etnisiteye dayalı ve ABD desteğinde… Oysa bölgede Kürtlerin yanında Araplar, Türkmenler, Yezidiler de yaşamaktaydı ve halen sayıları azalsa da mevcutlar. Daha önce yapılan iki harekât 2011’den itibaren adım adım birleştirilen El Cezire ve Kobani (Ayn el Arab) kantonlarının batıya sarkmasını engellemişti. Bölgede IŞİD bahane edilerek ABD desteğinde bir devletçik inşasına girişildi. Çekirdek kökleşirse gelecekte de genleşir. Türkiye için hatta bölge için huzursuzluk kaynağına dönüşür. Öncelikle Suriye parçalanmış olur. Başka alanlardaki parçalanmalara vasat yaratır. Emperyalizmin sürekli top koşturacağı bir alana dönüşür. Güncelliğinin örneğini, hem Suriye’nin parçalanmasında hem de ABD’nin İran’a olası müdahalesi için vekalet savaşçısı rolünde  görmek mümkün.”

 YAZININ TAMAMI


suriye, türkiye, abd, Ahmet Yavuz, butik devlet, süleyman şah türbesi, fırat'ın doğusu
ÖNCEKİ CHP’den Gebze-Halkalı treni için uyarı SONRAKİ Johnson & Johnson pudrasında asbest var mı?