• USD  32,53
  • EURO  34,91
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.440,45
SON DAKİKA

Iğdır'da korkunç kaza: 17 ölü

Iğdır'da korkunç kaza: 17 ölü

30 Mart 2018 09:20

Iğdır-Kars karayolunda Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan bir minibüsün aydınlatma direğine çarptıktan sonra alev alması ve bu araçtan yola fırlayan yaralılara bir başka minibüsün çarpması sonucu 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.


Türkiye'nin İran sınırından yurda yasa dışı yollarla geçtikleri belirlenen ve aralarında kadınların da yer aldığı Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu kaçak göçmenlerin bulunduğu, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 65 EP 701 plakalı minibüs, Iğdır-Kars karayolunun Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Kavşağı mevkisinde kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptı.

Olayda, kazaya karışıp alev alan bu minibüsteki bazı yolcular araçtan fırlayıp yola savruldu. Bu sırada söz konusu minibüsün arkasından gelen ve yine kaçak göçmenleri taşıyan Mehmet K'nin (30) kullandığı 04 D 5636 plakalı başka bir minibüs de yola savrulan yaralıların bazılarına çarptı. 
Kazanın ardından alev alan minibüsteki bazıları yanan biri sürücü, diğerleri kaçak göçmen olan 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

TÜM DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI


Olay sebebiyle bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile sağlık ekibi gönderildi. 
Yaralılar ve ölenlerin cesetleri, ekiplerin yardımıyla Iğdır Devlet Hastanesine götürüldü. 7'si ameliyata alınan yaralılara müdahale etmek için hastanedeki tüm doktorlar göreve çağrıldı.


kaza, iran, doktor, Pakistan, ığdır, afad, havalimanı, afgan
ÖNCEKİ ABD Vizesinde yeni dönem SONRAKİ Fransa'nın skandal açıklamasına sert tepki