• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendi sonunu hazırlıyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendi sonunu hazırlıyor

26 Haziran 2020 18:41

Kılıçdaroğlu, "Dünya ekonomisinde 17'nci sıradaydık, şimdi 19'uncu sıraya geriledik. Bu tablo ortadayken ve bu tablo doğrudan doğruya mutfağa yansımışken Erdoğan'ın gidici olması için özel bir çaba harcamaya gerek yok, çünkü kendi sonunu kendisi hazırlayan lider konumunda." dedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle Türkçe'nin YouTube kanalındaki canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

İtalyan ressam Gentile Bellini'nin orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosunun, Londra'daki müzayede İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasına ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, mutluluğunu dile getirdi.



Nerede sergileneceğini İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sorduğunu ve "tablonun özel olarak korunmaya alınması gerektiğini" söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Paris'teki Louvre Müzesi'nde Mona Lisa tablosu var, bu tablo diğerlerine göre daha farklı şekilde korunuyor. Benzer bir korumanın yapılmasını istedim. Tabii benzer korumayı yapacağını Ekrem Bey ifade etti. Nerede sergileneceğiyle ilgili de açıklama yaptı ama ben o konuya fazla girmiş olmayayım. Eminim Sayın Başkan, kendi kurmaylarıyla da görüşecek, tablonun nerede sergilenmesi gerektiği konusunda bir karara varacaklar, ondan sonra sergilenecek." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini eleştiren paylaşıma hapis cezası
Yapılan popülerlik araştırmalarında Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin öne çıktığı belirtilerek, "Bu kadar popüler olmaları sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Tam tersine." yanıtını verdi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR"

İstanbul'daki 5-6 bin yeni taksi plakası ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı hatırlatılarak, CHP'li belediyelerin hizmetlerinin engellenip engellenmediği yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, CHP'nin Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehirde belediye başkanlığını kazanmasının iktidar cephesinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın bulunduğu bölgeleri yönetemeyecekleri şeklindeki bir algıyı beslemek istediler. Burada da büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Şimdi yasalarla, özel düzenlemelerle Erdoğan ve ekibi 'Acaba CHP'li belediyeleri başarısız konuma getirebilir miyim' diye özel bir arayış içerisinde." ifadesini kullandı.


kemal kılıçdaroğlu
ÖNCEKİ İYİ Partili Andican: Ne idiği belirsiz başkanlık sistemi SONRAKİ Bahçeli'den seçim kanunu çıkışı