• USD  32,38
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.000,40
  • ALTIN  2.439,79
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu:Saray'dan düğmeye basıldı

Kılıçdaroğlu:Saray'dan düğmeye basıldı

08 Mayıs 2017 09:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partiyi karıştırma talimatının saraydan geldiğini söylediği iddia edildi


dinilen bilgiye göre toplantının başında konuşan Kılıçdaroğlu’nun ise "Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı, talimat verildi" dedi. Bunun üzerine bazılarının bilinçli bazılarının ise bilinçsiz olarak bu projele hizmet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu partiye, partiiçi demokrasiyi getiren benim, kimse kusura bakmasın. Bu partiyi korumak da benim görevim. Genel Başkan olmak isteyen varsa buyursun, hatta delegelerle buluşması için yardımcı olurum. Kendi cebimden para verir, salon tutarım. Ama hiç kimseye partiyi yıprattırmam" diye konuştu.

"Başka istifa beklemiyorum"
CHP’liler PM toplantısı öncesinde gazetecilere, Sağlar ve Böke’nin istifasına ilişkin konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Böke’nin istifasını “Yaşadıklarımızın hiçbiri sürpriz değil” diye değerlendirdi. Başka istifa olup olmayacağına yönelik de “Siyasette her şey mümkün hiç bir şey imkansız değil ama ben beklemiyorum” dedi. Olağanüstü kurultay tartışmalarına “Öyle bir tartışma başlamadı ki bitsin. Bir iki kişi bir şey talep ediyor diye bu işler olmaz. Kurultayın toplanma şekli bellidir. 3 şekilde genel başkan toplar, PM toplar, seçimli isteniyorsa 650 imza ile toplanabilir” ifadelerini kullandı.

"Beklenti çok farklı"
Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise parti açısından olağanüstü bir sürece girildiğini belirterek, bunun olmaması gereken bir süreç olduğunu kaydetti. Aydın, "Taşıyıcısı olduğumuz yüzde 49’un bizden beklentisi çok daha farklı


chp, kemal kılıçdaroğlu, parti meclisi, fikri sağlar, erkan aydın
ÖNCEKİ İran'dan Suudi Arabistan'a korkunç tehdit SONRAKİ Almanya: Macron’un zaferi AB’nin zaferidir