• USD  32,51
  • EURO  34,90
  • BORSA  9.891,07
  • ALTIN  2.454,71
SON DAKİKA

Kritik görüşmenin gündemi ne olacak?

Kritik görüşmenin gündemi ne olacak?

20 Kasım 2018 05:05

Bahçeli toplantı sonrası Erdoğan ile randevusunu değerlendirerek, "Gündemi randevu sahibi belirler" derken Erdoğan, bu konudaki soruya karşılık seçim ittifakını konuşacaklarını belirtti.


 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye'de kargaşa çıkarmaya çalışıldığını söyledi.

Bahçeli, Erdoğan ile görüşmesinde ne konuşulacağına ilişkin soruya, "Gündemi randevu sahibi belirler" ifadesini kullandı. Daha sonra açıklama yapan Erdoğan da görüşmede ittifakı ele alacaklarını ifade etti. 

AKP'NİN ÜÇ BÜYÜKŞEHİR SIKINTISI 

Görüşmenin AKP tarafının isteğiyle gerçekleştiğine dikkat çeken siyasi çevreler, özellikle üç büyükşehirde yapılan anketlerde AKP'nin sıkıntısı bulunduğunu belirttiler.

AKP'nin bir yandan İstanbul'u almak için HDP oylarını kaybetmek istemediğini ama diğer yandan, CHP-İYİ Parti işbirliği olması halinde  AKP'nin işinin zor olacağı ve bu nedenle MHP oylarını kaçırmak istemediği ifade ediliyor.

Ayrıca Ankara'da da milliyetçi oyların yüksekliğinin de AKP'nin, doğrudan ittifak olmasa bile MHP ile ilişkileri gerginleştirmeden, işbirliği kapılarını açık tutarak, seçimde şansını artırmayı hedeflediği bildirildi. 

ERDOĞAN: İTTİFAKI KONUŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken, gazetecilerin Bahçeli ile ilgili görüşmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Seçim ittifakını masaya yatıracağız, tabanların beklentisi bu. Cumhur ittifakında sorun yok. Temenni ederim ki, iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız "ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, temayül yoklamasının sonuçlarının alındığını ve bu konudaki çalışmaları tamamladıktan sonra Cumartesi günü bazı adayları açıklayacaklarını söyledi. 

"ZİLLET İTTİFAKI"

Bahçeli, "31 Mart yerel seçimleri için provokasyonlar planlanıyor. Zillet ittifakının oyunlarına izin vermeyeceğiz, oyunlarını sonlandıracağız. Granit kayasına çarpan kayalar dev olsa ne yazar. Hepsi silinip gidecektir. Bu can vatana da, millete de bin kere feda olsun." dedi.


erdoğan, randevu, bahçeli, ittifak
ÖNCEKİ Bahçeli: Artık hac nasıl güvenli yapılacak? SONRAKİ AİHM'den flaş Selahattin Demirtaş kararı