• USD  32,52
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.442,57
SON DAKİKA

Obama Erdoğan’a o sözleri söyledi mi ?

Obama Erdoğan’a o sözleri söyledi mi ?

11 Mart 2016 11:08

ABD Başkanı Obama'nın, Erdoğan'a söylediği iddia edilen "beceriksiz,otoriter" sözlerine yalanlama gelmedi.


ABD’nin önde gelen dış politika dergilerinden Atlantic, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağır sözlerle eleştirdiğini yazdı. Derginin yazarı Jeffrey Goldberg, dış politikaya ilişkin sorularını yanıtlayan başkanı Obama’nın, Erdoğan’ı, ‘beceriksiz’ ve ‘otoriter’ olarak tanımladığını iddia etti.  Hatta Goldber Obama’nın söz konusu röportajda “en çok canını sıkan” liderlerden birinin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, diğerinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Derginin internet sitesinde de yayınlanan röportajda, Goldberg ABD Başkanı Barack Obama’nın, Cumhurbaşkanı önceleri ılımlı bir Müslüman ve Doğu ile Batı arasındaki uçuruma köprü olabilecek bir kişi olarak, şimdi ise ‘beceriksiz’ ve ‘otoriter’ olarak gördüğünü yazdı. Röportaja göre, Obama Erdoğan’ın, güçlü ordusunu Suriye’ye istikrar getirmek için kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Barack Obama’nın, 7 yılı aşan ABD başkanlığı dönemini değerlendirdiği ve ‘Obama Manifestosu’ başlığı ile yayınlanan röportajdaki açıklamalar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi.


erdoğan, beyaz saray, obama, otoriter, jafrrey goldberg, beceriksiz
ÖNCEKİ Yıldız basketbolcu Galatasaray'la anlaştı SONRAKİ Hangi besinler spermin kalitesini yükseltiyor?