• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Real Madrid'in yeni hocası Zidane

Real Madrid'in yeni hocası Zidane

04 Ocak 2016 22:18

Real Madrid'de görevine son verilen teknik direktör Rafa Benitez'in yerine takımın başına Zidane getirildi.


Kulüp başkanı Florentino Perez, Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sezon başında takımın başına getirilen 55 yaşındaki Benitez ile yolların ayrıldığını ve Real Madrid'in B takımı Castilla'yı çalıştıran Fransız Zinedine Zidane'ın teknik direktörlük görevini üstleneceğini bildirdi.

Futbolculuk kariyerinde Juventus ve Real Madrid'de sergilediği performansla efsaneleşen Zidane, Castilla'daki görevinden önce İspanyol ekibinin A takımında yardımcı antrenörlük de yapmıştı. Zidane'nın yardımcılığını Santiago Solari yapacak.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bugün öğlen saatlerinde Bernabeu Stadı’nda acil bir toplantı düzenledi. Yönetim Kurulu’nu çağıran ve alınan kötü sonuçlar sonrası istenmeyen adam haline gelen Rafa Benitez’in geleceğini masaya yatıran Perez’in, İspanyol teknik adamın görevine son verdiği bildirildi. Daha önce Benitez’e sahip çıkan Florentino Perez’in başarısızlığın devam etmesi üzerine faturayı teknik adama kestiği belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. turda İtalyan ekibi Roma ile karşılaşacak Real Madrid, Benitez döneminde Cadiz maçında cezalı futbolcusu Denis Cheryshev'i oynattığı gerekçesiyle İspanya Kral Kupası'ndan men edilmişti.

Rafael Benitez, Real Madrid'in başında çıktığı 18 La Liga maçında 11 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 37 puan ile ligde 3'üncü sırada yer alıyor.


futbol, Real Madrid, benitez, zidane
ÖNCEKİ AKP'den kritik görüşme sonrası ilk açıklama SONRAKİ Hükümetten HDP ve dokunulmazlık açıklaması