• USD  32,25
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.422,84
SON DAKİKA

Siber medyaya Anayasa hazırlanıyor

Siber medyaya Anayasa hazırlanıyor

27 Şubat 2016 12:07

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, komisyonca hazırlanacak metin için ,"Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak" dedi.


Yıldırım, kullanımı gittikçe yaygınlaşan sosyal medyaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.     

Hayatın bir gerçeği haline gelen sosyal medyanın yaygın kullanımından mutluluk duyduklarını dile getiren Yıldırım, bu alanda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin Afrika ülkeleri seviyesinden Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasına girdiğini anlattı. Yıldırım, bugün dünya nüfusunun yarısından fazlasında internet erişimi olmadığını, Türkiye'de nüfusun yüzde 80'inin internet kullandığını kaydetti.     

"İNTERNET İLACA BENZİYOR, AYARINI KAÇIRINCA ZEHİRLİYOR"     

Yıldırım, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, "İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor" dedi.     

İnternetin zararlı etkilerine dikkati çeken ve bu konuda toplumu korumak istediklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:     

"Biz diyoruz ki 'sosyal medya sorunsuz medya değildir', gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kimse, 'ben yazarım bir şey, çekilirim kenara' demesin. O tuşa elinizi attığınız zaman, kaybolmuyor, iz bırakıyor. Önünde sonunda o gelir sizi bulur. O yüzden dikkatli olacağız, kimsenin hakkına, hukukuna tecavüz etmeden, suç teşkil edecek paylaşımlar yapmadan, sosyal medyayı olabildiğince geniş kullanalım ama başkalarına zarar vermeyelim."     

Uluslararası alanda sosyal medya veya internet üzerinden işlenen suçlara yönelik mutabakat ya da herkesi bağlayan hukuki bir metin olmadığını dile getiren Yıldırım, her ülkenin kendine has uygulamalar geliştirdiğini bildirdi. Yıldırım, kimi ülkelerin interneti toptan yasakladığını, kimi ülkelerin ise yasalarını güncelleyerek iletişim özgürlüğüne zarar vermeden tedbir aldığını anlattı.     

SAKINCALI İÇERİKLER İÇİN BİLDİRİM YAPILIYOR           

Türkiye'nin hukuk içinde kalmak suretiyle bir takım suçların önlenmesi, mağduriyetlerin giderilmesi adına hareket eden, bu konudaki tehlikenin en önce farkına varan 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İnternet üzerinden işlenen katalog suçlara yönelik bir kanunumuz var. Bu kanun kapsamında geçen yıl itibarıyla özellikle pornografi, fuhuş, çocukların zararlı içerikten korunması adına Twitter’a bildirilen 592 sakıncalı içerikten 413'ü, Facebook'a bildirilen 417 içerikten 113'ü, Youtube'a bildirilen 297 içerikten 115'i çıkarılmadı. Performans olarak en iyisi Facebook" diye konuştu.     

Mahkeme kararlarına uymayan ve sakıncalı içerikleri


türkiye, twitter, facebook, hukuk, binali yıldırım, watsup
ÖNCEKİ Kilolu erkeklerin cinsel hayatı zayıf olur SONRAKİ Cengiz Kurtoğlu’ndan itiraf gibi açıklama