• USD  32,27
  • EURO  34,66
  • BORSA  10.336,50
  • ALTIN  2.403,63
SON DAKİKA
Bahçeli neden erken seçim istedi ?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Bahçeli neden erken seçim istedi ?

17 Nisan 2018 13:57

Gündeme bomba gibi düşen erken seçim çağrısıyla ilgili Başkent'te çok ilginç yorumlar var. Bunlardan en önemlisi Pentagon'un Suriye operasyonuyla ilgili görüş ayrılığı..


Aslında geçtiğimiz haftadan itibaren bazı belirtiler vardı. MHP'nin şeker fabrikalarının satışına tepkisi. Pentagon'un Suriye operasyonuna MHP'den tepki...Cumhur ortaklarının çok da dillendirilmeyen kırılma noktaları...

Geçen hafta MHP'li bir dostla kuliste sohbet ediyoruz. Bu nişan atılacak gibi duruyor dediğimde gözlerini kaçırdı. Hayır filan demedi.

Kulislerde MHP'li vekiller ile AK Parti'nin Kürt kökenli milletvekillleri arasında soğuk rüzgarlar estiği konuşuluyor. Birbirlerine selam dahi vermiyorlar. Bu Cumhur ittifakı AK Parti'nin Kürt seçmenlerinin hoşuna gitmiyor.

MHP'nin anketlerdeki oyu düştükçe AK Parti'de sorun da giderek büyüyor.

Ankara'da AK Parti erken seçim yapmak istiyor bunu da Bahçeli'ye söyletiyor yorumları çok fazla konuşuluyor. İşin aslı öyle mi ?

Önemli bir isimden gelen analizi paylaşmak istiyorum  

"Erken seçim olmazsa bu ittifak bozulabilir. Afrin'e bakın. Orada oluşturulan 10 kişilik yönetimden 7'si Kürt,2'si Arap bir kişi de Türkmen. Gidişat Pentagon'un isteğine göre yürüyor. Bahçeli ile AK Parti ittifakı yaptıran milli unsurlar bu gidişatın engellenmesini istiyor. İttifak bozulmasın diye erken seçim çağrısı yaptırıyor"

Çok derin bir analiz bu. Üzerinde düşünmek lazım.