• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA
İmamoğlu seçimi kaç oyla kaybetti

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

İmamoğlu seçimi kaç oyla kaybetti

04 Nisan 2019 16:39

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilk kez aday olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İmamoğlu 2017 'de Kadir Topbaş'tan boşalan İBB Başkanlığı için aday olmuştu..


Ekrem İmamoğlu'nu Kılıçdaroğlu'na kim önermişti, ya da CHP Genel Başkan'ı  genç siyasetçiyi ne zaman  aday yapmaya karar vermişti diye araştırma yaparken, güvendiğim bir siyasetçi ipucunu verdi.

Beylikdüzü Belediye Başkan'ı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle İBB başkanlığından istifa eden Kadir Topbaş'ın yerine aday olmuş. Yasa uyarınca istifa eden Başkan'ların yerine bir Meclis üyesi aday olur ve belediye meclisi yeni Başkan'ı seçer.

Ak partinin adayı Mevlüt Uysal oldu, CHP'nin de Beylikdüzü BelediyeBaşkan'ı  Ekrem İmamoğlu. 309 üyeli belediye meclisinin 179'u Ak Parti 127 si de CHP'li. Meclis'te 2 MHP'li bir de bağımsız var.

28 Eylül 2017'de yapılan seçimde 179 oyla Başakşehir Belediye Başkan'ı Mevlüt Uysal seçildi. İmamoğlu da 126 oy aldı.

O siyasetçi "CHP'de çok daha deneyimli başkanlar varken neden İmamoğlu'na "sen aday ol" dedi. Kemal Bey yıllar öncesinden kararını vermişti....CHP'nin geleceğinde artık İmamoğlu gerçeği var. " diye anlattı. Haklı mı ? Haklı....