• USD  32,58
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.891,50
  • ALTIN  2.463,43
SON DAKİKA
Sayın Bakanım Bizim Okulumuzu Açın

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Sayın Bakanım Bizim Okulumuzu Açın

17 Nisan 2021 10:38

Pandemi yasaları var evden çıkamıyoruz, ama yasak olmasa da evden çıkamayanlar var. Bugün onlardan birini, Otizmli özel bir çocuk annesinin yaşadıklarını anlatmak istiyorum. Umarım Yetkililer kulak verir.


Durumun hassasiyeti nedeniyle kimlikleri bende saklı. Özel eğitim okullarının açılmasını dört gözle bekleyen ailelerden biri Sinem. İki çocuğundan büyüğü 9 yaşındaki Mert otizmli. Zaten aileye pek bir faydası bulunmayan baba, Mert'e otizm tanısı konduktan sonra kaybolmuş ortadan.

Sinem ne yapsın? Bir yakınının yanına sığınmış iki çocukla. Biraz devlet desteği (1500 lira) ile hayatlarını sürdürmeye çalışmış. Sinem'in çalışma şansı yok çünkü Mert'in kontrolü çok zor. İlaçlarını almadığında evi baştan aşağı parçalamaya çalışıyor, eline ne geçirirse kırıyor, boyuyor, bağırıyor...

Sinem'in bu sefer komşularla başı derde giriyor. '' Bakımevi'ne ver'' diyorlar. Ben anneyim. Çok araştırdım, çocuklar bakımevlerinde ölüyor. Bile bile ölüme terkedemem diyor. Öyle ama bir de küçük kardeş var ne oluyor o arada? Tek odada yaşıyor kardeşi. Hiç çıkmıyor, o odada büyüyor diye anlatıyor. Kardeşin de şanssızlığı işte. Baba çekip gitmeseymiş biraz nefes alabilirlermiş aslında...

1500 lira ile yaşanır mı? Hele biri özel iki çocukla...''Daha önce iyi bir işim vardı, ama şimdi çalışamıyorum, oğlum sakin durduğunda patik, lif filan örüp satıyorum internette. Para istemiyorum sattıklarımdan, süt filan istiyorum. '' diyor. Onuruna da düşkün bir yandan...Özel çocukların beslenmesi de önemli.Proteini yerinde alması lazım.

Gelelim Milli Eğitim Bakanlığının kafa karıştıran kararlarına. Özel çocukların eğitim kurumları neden kapalı? Sinem diyor ki, ben evde eğitemem çocuğumu. Çok ilerleme göstermişti okulda, sayıları saymaya başlamıştı. Şimdi 2 yıl geriye gitti.Sinem özel çocukların okullarının bir an önce açılmasını istiyor.Sakın ha, çocuğumdan bıkmış filan değilim, o benim canım. Bırakmam kimselere. Eğitimini alsın istiyorum, Sayın bakanım bizim okulumuzu açın. Bir düşünün sizin de çocuğunuz özel olabilirdi.. diyor.