• USD  32,45
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.437,92
SON DAKİKA
Sevgili Günlük (IV)

Necmi Hatipoğlu nhatipoglu55@gmail.com

Sevgili Günlük (IV)

15 Temmuz 2019 13:15

İmamoğlu günlüklerini okumayı sabırla sürdürüyoruz;


02 Temmuz Salı;

Bugün anlamlı birgün…

Sivas’ta katledilen canlarımızı anmadan olmaz.

İlk twiti şöyle attım;

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşananlar hem insanlık, hem ülkemiz tarihinde kara bir lekedir. Bu acı olayda kaybettiğimiz tüm canları rahmet ve özlemle anıyorum. #unutMADIMAKlımda

Her ne kadar Canan Hanım (Kaftancıoğlu) 23 Haziran zaferinin mimarı olarak kendisini görüyor olsa da öyle olmadığını, benim yerime başka bir ismi gösterselerdi, böyle bir sonucun asla çıkmayacağını kendisi de biliyor ama olsun yine de güzel mücadele etti Allah var şimdi. O yüzden gidip makamında kendisini ziyaret etmem kamuoyunda olumlu karşılanacaktır. Eh tabi bu düşüncemin üstü örtülü anlatıldığı bir twit atmadan da olmazdı;

İstanbul’u yönetirken siyaset üstü bir iletişim ile herkesin katılımın sağlayacağız demiştik. Ayrım yapmadan bütün partilerin il başkanlarını ziyaret edeceğim ve herkesle İstanbul’u konuşacağız. İlk ziyaretimize CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile başladık.

Yav kimle konuşsam, herkes bu FSM köprüsünün bakıma alınmasından sonra ne gibi tedbirler aldığımızı soruyor. Dur buna ilişkin de bir twit atayım dedim ve şunu paylaştım tweeter hesabımdan;

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yürütülen bakım çalışmaları nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik ek şerit, metrobüs, vapur, arabalı vapur ek sefer çalışmalarımızla ilgili detaylı bilgiler; ibb.istanbul/News/Detail/35…

Bugün 1 . Ordu Komutanı Orgenaral Musa Avsever’i ziyaret ettim. Çok faydalı bir görüşme oldu. Selimiye kışlasının mimari özelliklerini konuşma fırsatı da bulduk. Bu ziyaretime ilişkin de bir twit attım zaten.

Akşam yine Beylikdüzü’ne gittim. Ayrılamıyorum eski seçim bölgemden ne yapayım, seviyorum işte. Yaşam Vadisi’nde her yıl olduğu gibi Madımak’ta kaybettiğimiz canlarımızı andık sazlı sözlü programla. Ben de türkü söyledim. Fena da söylemedim hani.

Bugün de bitti çok şükür, İstanbul’un çözüm bekleyen sorunlarına henüz sıra gelmedi ama gelecek, buna eminim…

03 Temmuz 2019 Çarşamba

Bugün de anlamlı bir gün…

Kemal Sunal’ın rahmeti rahmana kavuştuğu gündeyiz, bir twit atıp anmakta fayda var dedim ve şunu  paylaştım;

#KemalSunal bu ülkenin gülen yüzüdür. Oynadığı karakterlerle de toplumun farklı kesimlerini çok güzel yansıtmıştır. Türkiye’nin zihninde hep özel bir yeri olacak. Kendisini saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

Şimdi arkadaşlar söyledi, küçük İskender ölmüş. Bir başka değerimizi daha yitirdik, en güzeli bir twit de onun için atayım dedim;

Uzun bir süredir kanser ile mücadele eden şair #Küçükİskender aramızdan ayrıldı. Özgün tarzıyla şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok türde edebi eserler veren sanatçımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Dedim ya herkesi ziyaret edeceğim diye;  Saadet Partisi İl Yönetimini ziyaret ederek güne başladık. İl Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ve İl Yönetimi ile katılımcı yönetim anlayışımızı paylaştık. Şeffaf bir şekilde her parti ile İstanbul için bir araya geleceğiz. diyerek Twitimi de attım, yalnız il başkanı niye yoktu onu anlamadım.

Ardından da İyi Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ve yönetimini ziyaret ettik. Millet ittifakına vurgu yapan bir twitle bu ziyaretimin anlam ve önemini de takipçilerimle paylaşmayı ihmal etmedim.

HDP’yi ziyaret etmesem olmazdı. Allah var iki kez seçilmemde de onların oyları belirleyici oldu. İmralı’ya rağmen beni desteklemiş olmaları gerçekten son derece anlamlıydı. Helal olsun adamlara, yarın bir talepleri olsa hiç çekinmem yerine getiririm o derece yani. Bu ziyaretimle ilgili twit atmayı da unutmadım elbette…

Sanatçı dostların ziyaretleri, övgü dolu sözleri ayaklarımı yerden kesiyor doğrusu. Kampanyama maddi ve manevi destek veren, “Herşey Güzel Olacak” şarkılarıyla hepimizi coşturan Athena grubunun üyesi iki güzel hemşerimi Gökhan ve Hakan Özoğuz’u kabul ettim. Küçük bir basın açıklamasını da twiter hesabımda paylaştım.

Herkese çıktım, bizim partinin kanalına çıkmasam olmazdı, akşam da Halk Tv’nin konuğu oldum ve günü böylece bitirdik. Şimdi istirahat zamanıdır.

(Devam Edecek)