• USD  32,44
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.439,91
SON DAKİKA
Tuğrul Türkeş haklı çıktı

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Tuğrul Türkeş haklı çıktı

23 Ekim 2018 16:49

Cumhur ittifakı seçimlerden 3 ay sonra Devlet Bahçeli'nin sert sözleriyle sona erdi. Devlet Bahçeli ile uzun yıllar çalışan ve onu çok iyi tanıyan AK Partili Türkeş, ""ittifak sona erer" demişti haklı çıktı.


Ak Parti le MHP'nin arasında bir yıldır süren bahar rüzgarları sert sözlerle sona erdi.

Andımız tartışması, Papaz Andrew'un ABD'ye gönderilmesi, Emeklilikte yaşa takılanlar ve MHP' nin çok istekli olduğu af konusu iki ortak arasında soğuk rüzgarlar estiriyordu ama kimse bu kadar sert bir düşüş beklemiyordu.

Yıllarca MHP'de politika yapmış olan ve Devlet Bahçeli'yi çok yakından tanıyan, şimdilerde AK Parti milletvekili olan Tuğrul Türkeş, 24 Haziran öncesi bir ropörtajda " seçimlerden sonra ittifakın sona ereceğini" çok kesin sözlerle söylemişti . Bu nedenle de çok tepki toplamıştı. Ama haklı çıktı. Gerçekten de bitiren taraf Devlet Bahçeli oldu.

Milliyetçi kesimin etkin isimlerinden Şevket Bülent Yahnici de ittifakın bitmesini doğal bulanlardan. Yahnici ," Her iki taraf da istediğini aldı. Biri Cumhurbaşkanı oldu, diğeri de mecliste grup sahibi oldu. E, nerede Beka. Hani milletin bekası için biraradaydınız.Milletin karşısında bir tiyatro oynadılar" diyor.

Türk siyaseti AKP ve MHP arasındaki atışmayı özlemişti. Birkaç ay bu iki parti arasındaki atışmaları haber yapacağız anlaşılan.